Kids in the Street: Anthony

door • 11 november 2013 • Bewoners, Kinderen

U weet wel, vorige keer had Jacob, door mij per ongeluk Jacob Levy genoemd, terwijl het eigenlijk Jacob Drosterij is , maar gelukkig werd mij dat niet zwaar aangerekend en zat hij er zelf ook niet mee, Anthony als volgende in het estafetteinterview aangewezen. Laat ik nou ook Antonie heten, bijna hetzelfde, al is mijn roepnaam Tony…maar dat schept toch een band, alsof je elkaar gelijk begrijpt. Bovendien woon ik recht tegenover Anthony, die in het wooncomplex voor Chinese ouderen woont, u weet wel, die prachtige voormalige huishoudschool (kijk eens op bijgaande foto,wat een adembenemend trappenhuis, daar laat je de lift echt voor staan of beter gezegd…hangen). Nou is Anthony natuurlijk geen bejaarde, maar gewoon, net als zijn beste vriendjes, 9 jaar oud. Hoe komt hij dan daar dan terecht? Nou, hij woont bij zijn grootouders, want zijn vader en moeder wonen en werken in Arnhem en hebben daar een chinees restaurant. Zijn grootouders, die ook een chinees restaurant hadden in Twenthe, en ouders komen dus uit Hongkong en zijn van Chinese afkomst. En dus Anthony ook. Hij praat dan ook vloeiend Kantonees-Chinees en zijn opa en oma kunnen wel redelijk Nederlands verstaan, maar Nederlands praten is toch wat lastig. Maar Anthony bleek een volleerde tolk, dus konden zijn opa en oma meegenieten van het gesprek.
Op welke school hij zit? …..het is bijna niet te geloven, maar eindelijk een slimmerik die niet op de Montessorischool zit, het is heus waar! De Oranje-Nassau school op de Beukelsdijk, dat is waar hij zijn kunsten vertoont! Hij vindt het echt een leuke school en het fijnst zijn toch wel de gymnastieklessen. En een goede tweede zijn….de pauzes! Jaja, die had ik nog niet eerder gehoord. En het zijn dus 2 pauze’s, eentje om tikkertje te spelen, maar nu is verstoppertje spelen helemaal in, en de grote pauze is het voetballen geblazen. En hij is niet voor Ajax, maar voor Feyenoord, en toch is Jacob, die Ajaxfan een vriend, en zo hoort het ook!! Alleen….zijn vader die dus in Arnhem woont, is voor Vitesse….nou ja zeg..! Gaan die pauzes niet koste van zijn prestaties..? Welnee…dat blijkt wel uit zijn rapport, in een mooie oranje(nassau) hoes gestoken, wat een mooie cijfers, om jaloers op te worden. Hij vindt ook alles leuk, zelfs rekenen, wat hij op een hoger niveau mag doen dan dat van groep 6, dat belooft wat. Wat hij ook heel leuk vindt…(school)zwemmen, en vol trots werden diploma’s A, B en C tevoorschijn gehaald. Reddend zwemmen, dat is echt leuk en dat wil hij nog beter leren, heerlijke gedachte toch!
In de straat heeft hij goeie vriendjes, zoals Jacob en Faas, en die straat zou eigenlijk een klein voetbalveldje moeten hebben in plaats van al die auto’s die kinderen van de internationale school komen halen. Maar verder zijn de huizen eigenlijk allemaal mooi, daar kan hij niks op aanmerken, al vindt ook hij zijn eigen huis wel extra fijn.
En zijn opa zat er bij te glimmen, met een gelukkige glimlach op de lippen!
Favoriete eten? Wat denk je, sushi’s natuurlijk en als zijn moeder komt, meestal op maandag, dan is het sushieten geblazen, heerlijk met zalm en van die hele kleine eitjes, smullen maar.
Nou Anthony, ook jij gaat het maken met zo’n slim rekenhoofdje..succes!

DSC_0341

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.