Tuin van Floris (2)

door • 22 april 2014 • Groen, Nieuws

Eindelijk was het dan zover. Na maandenlang praten en overleggen, communiceren en weer communiceren is het dan toch maar gebeurd, 28 geveltuinen werden in het weekend van 22/23 maart aangelegd. Nadat Stadsbeheer al het zware werk had gedaan, wat een luxe, gingen de bewoners zelf aan de slag. En het was een mooi gezicht, al die zwoegende mensen, want het was toch een behoorlijke klus, al het zand eruit en aarde erin. Menige achtertuin kon dan ook gelijk een stukje opgehoogd worden, elk nadeel heb zijn voordeel, wie zei dat ook alweer, oh ja, die, maar die heeft vast en zeker een stevige tuinman.

Wij moesten het zelf doen, maar iedereen was zeer gemotiveerd dus het lukte allemaal binnen het weekend, al moesten een paar tuinen tot na het weekend wachten, kennelijk door een coördinatiefoutje bij de uitvoerder, maar ja, wie daar om maalt….bij de bouw van het Centraal Station zal ook wel eens wat fout gegaan zijn…J

Zondagmiddag werd het inspannende tuinweekend afgesloten met een geanimeerde borrel in ons praathuis op 88A, waarbij de initiatiefnemers, Audrey Court en Nienke Bouwhuis, nog eens flink in het zonnetje gezet werden.

En nu maar hopen dat de tuinen niet al te vaak bezoek krijgen van honden, hoewel een beetje bijmesten ook geen kwaad schijnt te kunnen en dat iedereen zijn tuintje perfect op orde houdt. Zodat ook de sceptici, want die zijn er natuurlijk ook om allerlei redenen, gevaar voor verrommeling, doorbreking van de mooie strakke zichtlijnen, minder speelruimte voor de kids etc, na verloop van tijd kunnen zeggen….mmmm, toch niet zo gek, die tuinen, zou ik…toch nog…?

Tuin van Floris

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.