QoQo Massage Beukelsdijk

door • 29 september 2014 • Horeca en Winkels

Nu de drukte van het najaar weer is begonnen leek het mij een goed moment voor een heel relaxed interview. Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar QoQo Massage en besloot ze te bellen. Via de QoQo Customer Service kreeg ik een heel vriendelijke dame aan de telefoon en kwam ik terecht bij Barbara, de storemanager van QoQo Massage Beukelsdijk. Met Barbara kon ik een afspraak maken om 11 uur. “In de ochtend of in de avond?”, vroeg ze verbazingwekkend genoeg, want QoQo Massage is open van 10.00 uur ‘s ochtends tot 24.00  uur ‘s avonds. ‘s Avonds steken ze de kaarsjes aan voor extra huiselijke warmte.

QoQo kopje thee

QoQo kopje thee

Op bezoek

Zaterdagochtend om 11.00 uur krijg ik eerst een heerlijk kopje kruidenthee en wordt gevraagd of ik mijn schoenen uit wil doen bij binnenkomst. Op de deken op de bank in de gezellige ‘woonkamer’ vertelt Barbara het verhaal van Chen, de eigenaresse samen met haar man, en over hun visie.
 De salon op de Beukelsdijk is de eerste salon van een kleine keten (nu drie winkels), die ze uiteindelijk wil uitbreiden door alle grote steden in Nederland. De Beukelsdijkse salon is in november 2014 alweer 2 jaar open, en sindsdien is er een salon geopend in Kralingen en een derde vestiging op Kop van Zuid. Elke vestiging heeft dezelfde stijl, maar toch ook een unieke inrichting. 
Kop van zuid heeft bijvoorbeeld een VIP room en de klanten komen voornamelijk binnen door mond tot mondreclame.

Het is wel duidelijk dat de ongedwongen sfeer en goede prijs/kwaliteit verhouding veel mensen aantrekt, want tijdens het interview komen er veel mensen op de bonnefooi binnenlopen. Eén van de klanten: ”Ik loop eens binnen bij QoQo Massage, want ik zit de hele dag te tikken tijdens mijn kantoorbaan en wil mijn lichaam een cadeautje geven.” Er is een grote groep mensen die wekelijks langs komt; van lokale beroemdheden tot mensen uit Den Haag en Amsterdam. En het is elk dagdeel druk, dus als je zeker wilt zijn van een afspraak, dan kun je beter even bellen.

Bedankt-briefjes van klanten

Chinese en westerse massage

QoQo Massage biedt een mix van Chinese Traditionele massage en de Westerse Massage. Bij de Chinese Traditionele massage ligt de focus op de energiebanen en accupunten. Zo is QoQo Massage begonnen met een aantal studenten, en zo wordt ook elke nieuwe werknemer intern getraind. “We stemmen altijd met klanten af of de druk goed is, sommigen willen zacht en anderen een stevige druk”, aldus Barbara.  Eigenaresse Chen komt uit Shanghai, Oost-China, waar de leer van energiebanen en accupunten met de paplepel wordt ingegoten. Voor, na en tijdens je werk een massage is daar de gewoonste zaak van de wereld. Chen heeft dan ook veel kennis van de Chinese Tuina, Shiatsu therapieën en de behandeling van chronische pijnklachten. Een “QoQo check” is een kundige check.

Goed ge-olied

Favoriet in de salon is de Relaxmassage en de Nek-schouder-rug massage, maar ook is de Sportmassage en Voetmassage flink in trek. De massage oliën variëren van de basis olie:‘Johnson&Johnson baby olie’, tot de natuurlijke ‘Weleda en Kneipp oliën. Weleda oliën zijn kruidig en sterk en Kneipp oliën zijn zoet en exotisch. Massages zijn de kern van de salon maar je kunt bij QoQo Massage Oostzeedijk ook langskomen voor een pedicure en manicure. Als je durft kun je ook een cupping (vacuüm trekken van de huid) en een moxa (warme stik met kruiden) massage krijgen. Er zijn ook duo-kamers, waar je met je partner, vriend(in) of familielid samen in 1 ruime kamer ligt.

QoQo massagekamer

QoQo Massagekamer

Happy Ending?

Mensen informeren soms serieus naar een happy ending maar daar maken ze een luchtig grapje van. “Zo’n salon zijn we niet en dat stralen we ook niet uit”, vertelt Barbara. Gelukkig komt via mond tot mondreclame wel de juiste boodschap over.

Na een uurtje kletsen is het tijd voor de massage (jaja, dat hoort er nou eenmaal bij). Masseuse Fiona zorgt ervoor dat ik in een uur helemaal in de snooze kom en dat gevoel blijft de hele dag hangen. Heerlijk… en zo dichtbij!

Laatste berichten van Femke de Jonge (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.