Nieuwe buren op 106A

door • 18 juli 2016 • Bewoners

Pieter en Meertien wonen sinds september in de straat. Ze delen hun appartement met katten Loes & Shere Kaan en 3 maanden geleden is hun dochtertje Immy geboren.

Het begon allemaal in hartje Amsterdam, nu tien jaar geleden. Ze ontmoetten elkaar op de Amsterdamse roeivereniging Nereus en na meerdere feestjes hebben ze iets met elkaar gekregen. Ze woonden bij elkaar om de hoek maar door Pieter’s consultant werk in het buitenland en Meertien’s drukke studie geneeskunde zagen ze elkaar vooral in het weekend.

Na 6,5 jaar te hebben samengewoond in Amsterdam West werd het reizen naar het Erasmus (promotieplek Gynecologie/verloskunde) voor Meertien en naar Unilever in Vlaardingen (programma manager bij Accenture) voor Pieter een beetje te veel.

Ze stonden op het punt een huis te kopen in Rotterdam maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. Toevalligerwijs hebben ze Funda met hun wensenlijst aan laten staan en kwam ineens dit huis voorbij. Het is een huurhuis dus nu kunnen ze mooi testen of Rotterdam voor hen de place to be is. Tot nu toe bevalt het erg goed: de ruime opzet, dichtbij je werk wonen, architectuur, een gave stad!

Ook al is Pieter in Rotterdam geboren, zijn ze verder niet bekend met Rotterdam. Pieter is met 2 jaar naar Haarlem verhuis edn via een studie Technische Informatica in Delft en het Amsterdam avontuur in de straat beland. Meertien komt uit Groningen en heeft 2 jaar op een internationale school voor 5 en 6 vwo gezeten in Wales. Meertien:”United World Colleges is echt een oproep voor de straat, ik zou het iedereen aanraden. Ze hebben scholen over de hele wereld en een mooi gedachtegoed vanuit de Koude Oorlog om internationaal begrip voor elkaar te ontwikkelen door samen te leren en samen te wonen.”

Daarnaast hebben ze samen een aantal maanden in Singapore gewoond. Ze spelen met het idee om wellicht nog eens voor langere tijd in het buitenland te gaan wonen maar dat is nog niet concreet. Meertien: “eerst nog even 1,5 jaar promotietraject afmaken!”.

De buitenland plannen qua reizen zijn wel volop aanwezig. Door de vele contacten in het buitenland komen ze op veel plekken. Met de kleine Immy gaan ze in november naar Aruba. Meertien: “Immy meenemen op lang weekend naar Portugal is al gelukt! Ze bleef ongestoord slapen in het vliegtuig”.

Pieter: “Vanuit m’n roeiverleden ga ik met allemaal ex roeiers naar Rio om de olympische spelen te zien. Ik heb meegedaan aan het junioren WK en een aantal roeiers uit dat team hebben meegedaan aan de spelen in Athene,  Peking en London. Ik ben er steeds naar toe gereisd en de traditie is geboren! Als de Holland 8 straks goud wint zie je me zeker zwemmen in het meer onder het Rio beeld.”

Naast de reislust en het vroegere roeien zijn ze nu meer van het hardlopen, fietsen en crossfit. Er staat wel een piano maar er wordt niet echt op gespeeld.

Pieter: “We hebben Netflix wel bijna uitgespeeld haha”.

Dat ze in de Graaf Florisstraat terecht zijn gekomen is puur toeval. De straat viel wel meteen in de smaak door de looks en de locatie. Ze hebben tijdens Koningsdag en bij de zondagse borrel met singer-songwriter Fabian al kennis gemaakt met het hoekpandje. En naar de Floriscoop hebben ze ook zeker oren!

Welkom in de straat!

 

Nieuwe buren Pieter Meertien en Immy

Nieuwe buren Pieter, Meertien en Immy

Laatste berichten van Femke de Jonge (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.