Nieuwe Buren op nr 42

door • 28 mei 2016 • Bewoners

Lisanne (30), Joost (35) en Philippe (4 maanden) wonen sinds januari in de straat.

Vanuit Zevenbergen en Bingelrade hebben ze zich tijdens hun studie gevestigd in Rotterdam en inmiddels met een grote vriendengroep in de stad geworteld. Ze woonden al een tijdje in de buurt van de Graaf Florisstraat, namelijk aan de Beukelsdijk. Na 7 jaar daar gewoond te hebben zochten ze een oud huis met mooie oude elementen (ze hebben nu een prachtig ornamenten plafond) en een tuin. Kanshebbers qua straten waren de Heemraadsingel, Mathenesserlaan, Westersingel en de straat die het geworden is natuurlijk.

Nr 42 werd getipt door vrienden, die de stijl van Lisanne en Joost in het huis herkenden. Toevallig was hun huis op de Beukelsdijk ook antraciet geschilderd. Het was nog even spannend of ze het huis zouden krijgen want er was op dag 1 al 9 keer bezichtigd en een bod gedaan. Joost: “We hebben toch ook een bod gedaan en hoorden toen vlak voor onze vakantie dat het al verkocht was. Vlak na de landing in het vakantieoord kregen we echter een verrassend belletje: de andere koop was niet doorgegaan!”

Voor de verhuizing hadden ze 2 weken de tijd om te schilderen en schoon te maken. Verder hoefde er gelukkig helemaal niks te gebeuren. Philippe was toen pas 6 weken oud. De antraciete muren zijn mooi lichtgroen geschilderd om het huis lichter en fris te maken. Lisanne: “het huis is eigenlijk nog wel een beetje groot voor ons drietjes maar de ouders van Joost komen vaak logeren en hebben dan ook lekker de ruimte.” De internationale basisschool grenst aan de tuin, dus ze zitten doordeweeks gezellig in de kindergeluiden. Philippe gaat er misschien zelfs ook wel naar toe, maar dat is nog ter discussie.

Lisanne en Joost hadden al snel door dat Antoin en Dennis (de vorige bewoners) bij velen bekend waren straat. Lisanne: “Veel mensen zeiden “oh, wonen jullie in huis van Antoin en Dennis?!”. Die hebben veel aan het huis gedaan dus daar hebben we veel profijt van”. Dat het een sociale straat is, is nog eens onderstreept doordat Lisanne een buurvrouw tegenkwam bij Mom in Balance en Joost al collega Wouter kende in de straat. Daarnaast zijn ze bij beide buren geweest en heeft Joost de Nieuwjaarsborrel in het hoekpandje meegepikt om mensen te leren kennen.

Joost werkt als cardioloog in het Erasmus MC en Lisanne doet de marketing bij een reisorganisatie in Ridderkerk. Daarnaast lanceert Lisanne samen met vriendin Ly zeer binnenkort een online boetiek voor stijlvolle, moderne vrouwen. De inkoop van mode van onontdekte merken en ontwikkeling van eigen T-shirts is al gedaan dus de website komt zo snel mogelijk. Lisanne: “de boetiek gaat Stylemix by Lily heten en we bieden catwalk mode voor een goede prijs-kwaliteit verhouding door items met veel combinatie mogelijkheden te selecteren. We richten ons echt op Rotterdam en gaan dan ook de stad gebruiken voor mooie fotoshoots.”

Joost sport en kookt als ‘fanatiek amateur’ graag minder alledaagse dingen. Daarnaast gaat de helft van z’n vrije tijd op aan werken en reizen voor werk. Dat kunnen ze dan wel weer heel slim combineren door bijvoorbeeld een aanstaande trip naar een congres in Parijs te matchen met inkoop van mode door Lisanne.

Welkom in de straat!

 

 

Laatste berichten van Femke de Jonge (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.