Uitreiking Geveltuinen Award 2014

door • 17 oktober 2014 • Bewoners, Groen

Persicaria en Geranium

Tijdens de gezellige borrel afgelopen zaterdag in 88A ter gelegenheid van de uitreiking van de Geveltuinen Award, deelden de geveltuinierders geanimeerd hun kennis om de geveltuinen nog succesvoller te maken. Planten die het overal goed gedaan hebben zijn met name de Persicaria en de Geranium, die beiden tot diep in de herfst zorgen voor kleur in de straat. Planten die zich al bewezen hadden werden getipt als aanvulling op het sortiment : de Nandina domesticus (schijnbamboe), Skimmia, Heuchera , Cyclamen en Hydrangea arborescens (Annabelle).

Na deze uitwisseling was het hoog tijd om de winnaar bekend te maken. Welke geveltuin heeft de meeste liefde en aandacht gekregen en het meest staan stralen?

geveltuinen3Mooi Resultaat

We hebben waardering voor het mooie resultaat dat de geveltuinierders in een half jaar tijd hebben weten te bereiken. Daarnaast is dit natuurlijk een momentopname, waarbij we wel zoveel mogelijk het beeld van de afgelopen 6 maanden hebben meegenomen. Met de planten die een ieder zelf heeft aangevuld zijn eigenzinnige en gevarieerde geveltuinen gecreëerd, waar anderen ook weer ideeën kunnen opdoen. We hebben daarom een vijftal ‘inspiratietuinen’ benoemd die allemaal goed gevuld zijn, met afwisseling in hoogte, bladtextuur en met aandacht voor het winterbeeld. Deze vijf tuinen zijn beloond met een pakket narcissen voor hun geveltuin, met de uitdrukkelijke opdracht om een deel van de bollen door te geven aan een andere geveltuin. Dat zal weer voor kleur zorgen in het voorjaar!

[wc_testimonial  url=”” position=”left”]

Blij verrast namen de winnaars de welverdiende Geveltuinen Award 2014 in ontvangst: “Dit hadden wij niet verwacht!”

[/wc_testimonial]

De Winnaar

En dan de winnaar. Binnen deze vijf inspiratietuinen valt de tuin van Gerard van Rijnstra en Edith Hazebroek (nr. 25b) in het bijzonder op, doordat de tuin samen met de bloeiende planten in de vensterbankbakken en de klimplanten tegen de gevel een evenwichtig samenhangend geheel vormen. Zij zijn dit keer de trotse hoeders van de Geveltuinen Award 2014, die staat voor een dikke knipoog en oprechte complimenten! Van harte gefeliciteerd! Ze hebben plechtig beloofd om deze felbegeerde Award een mooi plekje te geven totdat hij naar de winnaar van 2015 gaat. We kijken al uit naar volgend jaar!

 

geveltuinen1

Laatste berichten van Audrey Coert (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.