Nicolein en Joost van nr 64B

door • 26 november 2014 • Bewoners

Woensdagavond schuif ik aantal huizen op om kennis te maken met Joost en Nicolein, de nieuwe buren op nummer 64B. Gek genoeg verandert “B” in dit gedeelte van de straat in een bovenwoning. Dus meteen bij de voordeur gaan we 2 steile trappen op om daarna in het grote huis van Joost en Nicolein aan te komen. De meubels zwemmen nog een beetje in de ruimte, die gaan ze langzamerhand bij elkaar verzamelen.

Ze hebben grote plannen qua verbouwen en styling want het kleurenschema van de bewoners voor de vorige bewoners is niet helemaal hun smaak. Maar de groene badkamer en het blauwe balkon zijn in goede staat dus ze hebben geen haast. En dat is maar goed ook want het klussen naast een fulltime baan gaat minder snel dan ze hadden verwacht. Gelukkig zijn ze niet voor het klushuis op de Burgemeester Meineszlaan gegaan…

Nicolein en Joost kennen elkaar vanaf hun studententijd in Nijmegen, waar ze een huisromance zijn begonnen. Daarna hebben ze los van elkaar op veel plekken gewoond (Wageningen, Den Haag, Brussel) en zijn ze weer bij elkaar ingetrokken in Amsterdam. Joost vond een promotieplek bij het Erasmusziekenhuis en Nicolein werkt in Den Haag bij Schuttelaar & Partners, waar ze communicatieadvies geeft over maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen met focus op duurzaamheid. Joost verdiept zich in knieartrose met als doel om de kwaliteit van kraakbaan objectief te kwantificeren. Zijn onderwerp is een combinatie van orthopedie en radiologie omdat MRI scans een hoofdrol spelen bij het inschatten van de kwaliteit van kraakbeen.

Na een lange periode elke dag samen in de trein te hebben gezeten vonden ze het tijd om wat dichter bij hun werk te gaan wonen. Een oom van Joost, een geboren en getogen Rotterdammer, heeft er voor gezorgd dat ze alle leuke plekken en straten van Rotterdam leerden kennen. De oude Graaf Florisstraat met imposante bomen was meteen helemaal goed.

Vanaf hun supergave dakterras ligt Rotterdam aan hun voeten. Daar hebben ze de eerste avond na het verhuizen (in juli) samen over de stad uitgekeken met een gevoel van ‘wauw’.

64B_Uitzicht-dakterras

Uitzicht vanaf het dakterras

Sinds de zomer beginnen ze R’dam en de straat al te leren kennen. Zo hebben ze de Fenix Food factory ontdekt en zijn ze zeker van plan om een activiteit in het hoekpandje te doen. Nu nog het juiste moment vinden in hun drukke agenda’s.

Ook zijn ze bekend met de orgeldraaier, die op zaterdag de straat onveilig maakt. Het gezin aan de overkant met hun drie kindjes is een vaste stop dus het werd al snel duidelijk dat dit een wekelijks ritueel zou worden.

Nicolein speelt viool en heeft bij een Amsterdams orkest gespeeld. Nicolein: ik wil bij dezen wel een oproepje doen: mochten er meer strijkers (cello, viool, atviool) in de straat zijn dan zou ze wel een ensemble willen beginnen. Bovendien denkt ze eraan om weer les te nemen, dus tips zijn welkom.

Joost is van een ander snareninstrument: gitaren zijn volop in huize 64B te vinden.

64B_overal-gitaren

Overal gitaren

Hij heeft in Nijmegen tijdens z’n studententijd altijd in een band gespeeld en zou graag met anderen uptempo muziek maken. Nicolein: “met deze plannen moeten we misschien wel even testen hoe gehorig het huis is, haha”.

Laatste berichten van Femke de Jonge (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.