De sfeervolle B&B van Jet&Frank

door • 17 december 2014 • Bewoners, Horeca en Winkels

Nog maar een paar dagen online en de B&B op nr. 76b heeft al 4 aanvragen!

Architectuurstudenten uit Duitsland, een Frans gezin met pubers, een Utrechts stel met jonge kids die zin hebben in een dagje dierentuin … iedereen wil een paar nachtjes komen logeren bij Jet & Frank.

Airbnb_BenB

B&B op Airbnb

Om de gloednieuwe Bed and Breakfast optimaal te beleven, krijg ik dezelfde behandeling als de gasten. Ik wordt in de huiskamer ontvangen door gastvrouw Jet en dochter Michelle met een lekker warm kopje thee en koekjes. Toevallig ken ik Rotterdam al en woon ik verderop, anders zouden we m’n wensen bespreken en tips uitwisselen (op de hoek gaat de bus naar het vliegveld, en zo werkt kenteken parkeren). Daarna gaan we de sfeervolle B&B bekijken..

BenB_bed

B&B rondleiding

B&B verbouwing

Jet heeft deze droom al van kinds af aan. “Dat leek me ZO leuk! We vinden het zelf leuk om te reizen en houden ervan om mensen te ontmoeten. We willen de bezoekers een fijn verblijf bieden (van relaxen tot flink op pad) en zijn ook trots om te laten zien hoe Rotterdam zich ontwikkeld heeft.”

Nadat dochter Michelle op kamers ging, bleek het huis erg groot om met z’n tweeën te wonen. Toen kwam het idee van de B&B weer op. “We hebben nog wel even gewacht hoor na het vertrek van Michelle, haha.”

Marcel van de Wielen heeft de verbouwing gerealiseerd. “We hadden ervaring met zijn mooie en nette werk door de verbouwing van onze open keuken, dus hij was de aangewezen persoon voor de klus. Marcel heeft de leidingen en riolering verlegd tijdens onze zomervakantie dus het zware werk was gedaan toen we terugkwamen.”


B&B sfeer

De ruimte heeft een boxspring en een slaapbank, dus biedt plek voor 2 tot 4 mensen.

De stijl omschrijft Jet als gezellig en comfortabel. De B&B nodigt uit tot relaxen en je eigen plan trekken. Er is vloerverwarming in de badkamer, er liggen lekker veel handdoeken klaar, er is wijn en fris in de koelkast, we bieden ontbijt, je kunt Netflix kijken in bed en er is geen schema voor uitchecken. “We doen graag iets voor de gasten tijdens hun verblijf maar er hoeft niks.”

BenBbadkamer

Badkamer (met vloerverwarming!)

Frank en Jet zijn zelf gaan testen toen de B&B in gebruik kon worden genomen. Daarna heeft Michelle er gelogeerd en er is vorige week zelfs een CD opgenomen van Marjorie Barnes. “Met matrassen tegen de muur biedt de B&B een super akoestiek.”

De B&B is al helemaal klaar voor gebruik maar er komen nog een aantal persoonlijke toevoegingen: er komt nog een “Rotterdam kast” op de gang met allemaal R’damse dingen als een kortingsbon van de Kinki, het boek van Cinema Culinair etc…. en hun nichtje en Michelle maken kunst voor op de muur. “Oja, en het welbekende kofferrekje moet nog komen, die vergeten we elke keer.. “

B&B ruilhandel

De B&B is de eerste in de straat. Jet en Frank zouden het leuk vinden als ze ook een logeeradres kunnen bieden aan familie en vrienden van straatbewoners die ze niet kunnen of willen onderbrengen in hun eigen huis. “Zeker als die vaker komen valt er wel wat te regelen… of te ruilen…! Hoe leuk zou het zijn als we een ruilhandel op gang kunnen brengen.. een kunstwerk of een stadswandeling in ruil voor overnachting, verzin maar iets geks!”.

Kruisbestuiving in de straat begint misschien wel met een overnachting..

Laatste berichten van Femke de Jonge (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.