Kids in the street: Marieke Leemans

door • 1 april 2015 • Bewoners, Kinderen

In de vorige editie van de krant hebt u kennis kunnen maken met Emma Spruit (gemist? hier!) en zij heeft het interviewstokje doorgegeven aan Marieke Leemans, van124B. Zo blijven we nog in the flow van de bijdehante jonge dames, want dat zijn het , kan ik u verzekeren. 124B is vlakbij de Heemraadsingel ,  waardoor je vanuit de prachtige erker, de plek waar ik Marieke sprak, een strategisch, om niet te zeggen vorstelijk uitzicht hebt op het beste van 2 werelden: Heemraadsingel en de Graaf Florisstraat .

Marieke, 14 jaar oud, zit net als Emma op het lyceum Rotterdam, aan de Beukelsdijk, u weet wel, die school waar Business, Science en Kunst de studierichtingen zijn. Dat betekent dat naast het “gewone”  vakkenpakket gekozen kan worden voor extra aandacht en tijd voor bv kunst. En Marieke doet de kunstrichting, tweede klas en aan het eind van het schooljaar moet duidelijk zijn wat het wordt, Havo of VWO. Ze heeft er alle vertrouwen in dat het VWO gaat worden, heel verstandig, want dat geeft toch weer wat meer mogelijkheden later.
Op die school heeft Marieke het prima naar haar zin, met allerlei kunstprojecten, zoals laatst het maken van een theaterstuk met het thema..Alice in Wonderland. En weet je wat verder zo fijn is…de lessen beginnen pas om 9 uur, veel leerlingen komen van ver, en dat betekent..pas om 8 uur op, want het is maar 5 minuten lopen, dat is nog eens riant!

kunstwerkHet feit dat ze voor de kunstrichting heeft gekozen, is niet uit de lucht komen vallen. Niet alleen zijn haar vader en moeder, Jeroen en Suzy, allebei architect, maar haar opa was al zoals Marieke het zei, een kunstenaar, niet als beroep maar als gedreven hobby. Als levend bewijs staan een paar kunstwerken van haar opa op een prominente plek,  zie de foto met een object opgebouwd uit hout, ziet er prachtig verstild uit. Ook hier dus, de appel die niet ver van de creatieve boom.

Wat ze later wil gaan doen? Acteren, dat is haar passie, haar grootste droom. Marieke is dan ook al jarenlang verbonden aan het Hofpleintheater, een broedplaats van acteer-,zang- en danstalent met een paar maal per jaar prachtige producties. En daarvoor een paar jaar circus Rotjeknor, dat kan toch bijna niet meer misgaan, met je toekomstdromen! Maar als het niet  lukt met dat acteren, dan wordt ze binnenhuisarchitect, heeft ze al veel op geoefend , want tot voor kort verbouwde ze haar kamer elke 2 maanden, dus dat belooft ook heel wat 🙂

De “jonge” Marieke komt ook nog eens om de hoek kijken als ze vol vuur vertelt over wat ze allemaal  beleefd heeft met haar hamsters…uitgebroken, onder de vloer verdwenen en op het nippertje gered, op de rand van het balcon bijna naar beneden gesprongen en weer op laatste nipper gered, maar ook was er een keer in het hok ingebroken…door een muis, jawel, dat was pas echte paniek, bij alle drie natuurlijk, de hamster, de muis en Marieke, dat moet hilarisch geweest zijn.

De straat vindt ze heel fijn, hoef je echt niks aan te veranderen, ze is ook al een keer naar de Floriscoop geweest, heel erg leuk . Het is hier ook lekker dichtbij de stad , zo bij alle winkels, dat is ook niet verkeerd. Trouwens, ze vindt Rotterdam zelf ook een leuke stad, ze is eigenlijk een echte fan van de stad. Nou, dat is uw reporter ook, dus ik dacht…wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, en van binnen glom ik beetje van trots, want als bijdehante jonge dames de stad al aanprijzen, dan kan het toch niet meer misgaan…??

Oh ja, ze heeft ook nog een broer, Tijs 16 jaar oud, kan ze het goed mee vinden. Alleen snoept en eet hij beetje erg veel, echt een rupsjenooitgenoeg, voor je het weet, snackt hij alles weg, dus moet ze hem af en toe als een ouder toespreken…maar dat zal wel gebeuren als de ouders niet in buurt zijn, denk ik danJ. Tijs zit op het Libanon, dat schept een band, want 50 jaar geleden heb ik daar mijn eindexamen gehaald, en mijn 2 zoons ook, jawel.

Sporten…nou nee, dat komt er niet zo van, 1x per week in de fitness ruimte op school, dat vindt ze wel genoeg, ze heeft best een behoorlijke conditie, hoewel…een beetje meer bewegen zou toch geen kwaad kunnen.

Nou Marieke, veel succes met je acteeraspiraties, dat gaat je lukken, maar eerst de school afmaken en dan…de bühne op…!

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.