Burenborrel

door • 13 oktober 2016 • Bewoners

Worden we dagelijks overstelpt met akelig nieuws, oorlogen, orkanen, corruptie, liquidaties en ga zo maar even door, allemaal nieuws waar je niet vrolijk van wordt, was er in het nieuws van 8 oktober toch een lichtpuntje, een bericht op Nu.nl….’Nederlander is blij met buren’, jawel. Dat was de conclusie van een groot landelijk onderzoek, waaraan 90.000 mensen meededen.

De meeste Nederlanders helpen hun buurman of -vrouw graag vooruit, 82 procent neemt een pakje aan en 75 procent van de ondervraagden helpt als dat nodig is, 33 procent doet mee aan buurtactiviteiten of nodigt buren uit voor verjaardagen en maar liefst 92 procent voelt zich veilig in de buurt. Allemaal natuurlijk geen verrassende cijfers voor de bewoners van onze prachtige Graaf Florisstraat, daar weten we allang hoe die vork aan het steeltje zit.
En waren wij als straat in dat onderzoek betrokken geweest, dan waren die cijfers nog mooier geweest, zoveel is wel zeker. Dat blijkt wel uit het feit dat twee initiatiefnemers voor de buren van 60A+B, 62A+B+C en 64A+B een burenborrel hadden georganiseerd en alle buren, inclusief de hele kleine buurtjes, hadden die uitnodiging graag geaccepteerd.

Dus op 8 oktober kwam iedereen met heerlijke hapjes en drankjes bij elkaar bij 62B en werd het een buitengewoon gezellige avond tot in de zeer kleine uurtjes bij de vuurkorf. Het mooie is dat je soms hoorde zeggen…”woon jij ook hier, ik heb je nog nooit gezien” tot “wat leuk je weer eens te spreken, want ja op straat is daar nooit tijd voor, druk, druk, druk”. Dat is toch mooi en vindt in dat onderzoek 85 procent het contact met de straatbewoners prima, op 60, 62 en 64 zitten we al op 100 procent, jawel! En als de rest van de straat ook eens de stoute schoenen aantrekt en een burenborrel organiseert, zit de hele straat ook zomaar dichtbij die 100 procent.

Doen zo’n burenborrel! Je hoeft er niet voor op pad, geluidsoverlast voor de buren is er niet want die zijn dan niet thuis, maar vooral, het levert zoveel op en het maakt onze straat nog leuker dan hij nu al is!

vlnr: Kadri, Jos, Tony, Daan, Nicolijn, Chandler, Maarten en Karin, andere Maarten, Joost, Wijnand en de rest had een sanitaire stop of was babyluiers aan het verschonen...

vlnr: Kadri, Jos, Tony, Daan, Nicolijn, Chandler, Maarten en Karin, andere Maarten, Joost, Wijnand en de rest had een sanitaire stop of was babyluiers aan het verschonen…

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.