Nieuwe Buren – Olivier en Hanneke op GFS111B

door • 3 november 2018 • Bewoners, Buurt en wijk

Waar we voor het vorige Nieuwe Buren artikel nog helemaal aan het begin van de straat waren, op nummer 15B, togen we deze keer naar het andere uiteinde, minstens vijf minuten lopen verderop, naar nummer 111B.

Sinds maart van dit jaar kent dat adres nieuwe bewoners en ja, de geruchten dat ze in grote getalen naar Rotterdam komen lijken te kloppen, want ook dit zijn Amsterdammers. Althans, Amsterdam is de stad waar Olivier en Hanneke hiervoor woonden. Zelfs hoogopgeleide tweeverdieners als zij, vinden daar onmogelijk een woning momenteel en in Rotterdam nog wel. Hier krijg je nog huis voor je geld, en warempel, de stad blijkt ook nog eens heel leuk en charmant!, aldus de twee.

Amsterdammers

Echte Amsterdammers zijn het trouwens niet. Hanneke is in Hillegersberg opgegroeid en heeft op het Montessorilyceum gezeten, hier vlakbij, aan de andere kant van het spoor. Dat was in de jaren negentig, toen het hier in de straat nog minder pluis was, zoals ze in de vorige TelegraafFloris las.

Olivier komt uit Vught. Beiden hebben in Groningen gestudeerd, Olivier Bedrijfskunde en Hanneke Rechten en Kunstgeschiedenis. Groningen is ook de stad waar ze elkaar hebben leren kennen. Daarna hebben ze zeven jaar samen in Amsterdam gewoond, waar ze getrouwd zijn, en in 2016 hun zoon Maes het levenslicht zag.
Hier in Rotterdam, op 18 juni jongstleden, kwam dochter Emi ter wereld, een echte inboorlinge dus. Beide kids zijn inmiddels klant bij KDV de Dikke Deur aan de Heemraadssingel. Emi heeft er net naar volle tevredenheid haar eerste wendagje gehad.

Het Rijksmuseum en PWC

Olivier werkt bij PWC (PriceWaterhouseCoopers) waar hij als accountant de jaarrekeningen opmaakt voor grootbanken en verzekeraars. Dit gebeurt vanuit het PWC kantoor in Rotterdam, lekker in de buurt dus.

Hanneke werkt in haar vorige werkplaats, en wel bij het Rijksmuseum. Prima aan te reizen vanaf hier, met de Intercity Direct en de fiets. Daar is ze verantwoordelijk voor de sponsoring. Ze onderhoudt de relaties met clubs als KPN, Philips en andere bedrijven die zich graag associëren met deze toonaangevende kunstinstelling.

Ontdekkingstocht

Met kinderen in de uk- en babyleeftijd, twee fulltime banen, en een groot huis onder hun hoede, vervelen Hanneke en Olivier zich niet. In de vrije tijd die er overblijft, gaan ze op stap in de buurt, op ontdekkingstocht door het voor hun nog relatief onbekende Rotterdam.
Hanneke heeft tijdens haar zwangerschapsverlof de buurt goed verkend: Juffrouw van Zanten, op steenworp afstand, is een leuke plek uiteraard voor jonge ouders. In het voorjaar zaten ze al bij SingelDingen en je kunt ze wekelijks in Blijdorp vinden. Ook heeft het gezin al een heel behoorlijk aantal van de soms goed verborgen speeltuinen die onze wijk kent, ontdekt.

Mooi en Rustig

Over de straat en woning zijn ze erg tevreden. “Mooi, schattig, en lekker rustig”. Zoon Maes is vooral blij met de brede stoepen. Ze kijken ernaar uit meer mensen te leren kennen en melden zich in de toekomst zeker een keertje op een straatborrel. Oh ja, meisjes van 13+ uit de straat, die willen oppassen, kunnen contact opnemen!

Wij wensen Hanneke, Olivier, Maes en Emi vele mooie jaren in de straat!

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.