Hotel Floris

door • 10 april 2019 • Bewoners, Horeca en Winkels

Half vorig jaar kon ik (bijna) iedereen verblijden met het bericht dat het roemruchte hotel Floris gesloten was en verkocht aan een projectontwikkelaar, te vinden onder de website wijzijngideon.nl.
Onder het kopje ‘coming soon’ werd de transformatie van scharrig hotel naar zes gelikte appartementen aangeprezen, maar ja, er moest wel eerst wat gebeuren, dus wat is ‘soon’?

Eerst vooral slopen en een paar maanden lang kwam er enorm veel zooi en stof naar buiten, en liepen somber kijkende slopers in en uit. Toen dat gefikst was, verwachtte iedereen die deze transformatie een warm hart toedroeg, dat het renoveren snel zou beginnen. Maar nee, maanden bleef het stil en stond het dichtgetimmerde hotel er treurig en verlaten bij, als een rotte kies die hoognodig zonder verdoving getrokken moest worden.

Tot een oplettende straatbewoner via overheid.nl er achter kwam dat het hotel inmiddels blijkt doorverkocht en er een vergunning wordt gevraagd voor opnieuw een hotel, waarbij een upgrade van ✶✶ naar ✶✶✶ de bedoeling is. Nou haalde Floris nog geen ✶, het was meer zoiets als een ‘zwart gat‘, dus dat is een belofte die makkelijk gedaan kan worden.
Toch is een hotel, al is het ✶✶✶✶✶, een schrikbeeld voor bijna iedereen die in de onmiddellijke nabijheid van Floris woont.

Wie kan garanderen dat die ✶✶✶ niet snel afglijdt naar ✶ en de ellende weer opnieuw begint: drugsrunners af en aan, geroep, getoeter, geschreeuw, gefluit, de brandweer die een paar doden naar buiten takelde, ramen die ingegooid werden, in de tuin, al of niet met terrasvergunning luidruchtige hotelgasten tot in begin van de nacht, daar moet je toch niet aan denken?

Bovendien dacht ik dat er in Rotterdam een gebrek was aan betaalbare woningen en niet aan hotels, daar zijn er inmiddels een beetje teveel van is mijn indruk. Kortom, onbegrijpelijk dat midden in zo’n prachtige woonstraat weer een hotel zou moeten worden gerealiseerd ipv appartementen waar zo’n schreeuwende behoefte aan is. De appartementen zijn op Gideon website inmiddels ook verdwenen, van ‘coming soon’ naar ‘coming never’, waarschijnlijk dikke winst geïncasseerd met dank aan de Graaf Floris straat.

Reden genoeg om deze onverwachte switch op de voet volgen, de mogelijkheid tot bezwaar maken is er nog niet maar komt als deze omgevingsvergunning in behandeling is genomen. Kijk daarom op ‘omgevingsvergunning Rotterdam’, ook de te downloaden via de playstore, je weet wel, dat leuke digitale winkeltje op je mobiel. Gerard Drosterij, die recht tegenover Hotel Floris woont wil graag de bezwaarprocedures coördineren, gdrosterij@gmail.com, juridische ondersteuning is van harte welkom. 

Wordt vervolgd 

Laatste berichten van Tony Steenbreker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.