Van de Nieuwe Veurzitters

door • 10 april 2019 • Bewoners, Vereniging

Sinds kort hebben wij de veurzittershamer overgenomen van Audrey. Wij, dat zijn Nina Huygen en Arjan de Boer van nr. 27b waar we wonen met Ines (18) en Sam (6).

Voordat we ons wat verder voorstellen, eerst veel dank aan de afgetreden veurzitter die met veel betrokkenheid, enthousiasme en groene vingers de vereniging heeft geleid de afgelopen jaren. Dankjewel Audrey!

Arjan

Ik (Arjan) ben geboren in Rotterdam (als baby gewoond in de Bloemstraat hier niet ver vandaan), opgegroeid op de Veluwe en als student weer teruggekomen naar Rotterdam West. Sinds 1996 hier in de Graaf Florisstraat, eerst als huurder boven de familie Cohen, later konden we samen met de andere huurders het hele pand kopen.

In 2015-2017 hebben we als gezin 2,5 jaar op Bonaire gewoond. Een fantastische tijd, maar wat genoot ik ook van mijn tussentijdse bezoeken aan Nederland waarbij ik telkens heerlijk een weekje hier in eigen huis kon bivakkeren.

Nina

Ik (Nina) woonde eerder 20 jaar in Amsterdam, waar ik Politicologie en Internationaal Recht studeerde. Ik dacht altijd aan een carriere in de diplomatieke dienst of een baan als oorlogscorrespondent. In ieder geval de wijde wereld in, het onrecht bestrijden, werken aan wereldvrede. Maar het leven loopt nu eenmaal anders dan gepland…

Ik ging werken voor de overheid, landelijke politiek. En later kwam ik Arjan tegen die mij verleidde naar Rotterdam te komen. Nooit spijt van gehad, wat een goede stap! Wonen in de leukste straat van Rotterdam helpt daar natuurlijk bij.

Arjan bracht Jasper en Ines in, en samen kregen we Sam erbij. Huisje boompje beestje dus. Ver weg van mijn droom als onrechtbestrijder en wereldvredestichter? Nou ja, die is toch wel een beetje uitgekomen, alleen anders dan gedacht. Dichter bij huis, als buurvrouw en straatbewoner. Ik moest daar aan denken toen onlangs de bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiele Markten aankondigde haar topbaan op te zeggen en docent in het speciaal onderwijs te worden, omdat ze een meer concrete en directe bijdrage wil leveren voor mensen die het nodig hebben.

Een betere wereld

Om iets bij te dragen aan wereldvrede heb je echt geen flitsende carrière nodig, hoef je niet de wijde wereld in, maar is er in je eigen straat en buurt ook van alles te doen om direct een verschil te maken, verbindingen te leggen met de mensen om je heen en onderling vertrouwen te vergroten. Prachtig dat dat bij onze Vereniging ter bevordering ook kan, dat de ontmoeting centraal staat. Elkaar kennen, plezier maken, elkaar helpen. De komende maanden staan er in dat kader weer volop activiteiten op de agenda.

We hopen jullie daar te ontmoeten!

Nina Huygen

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.