Nieuwe Buren: Paul, Jitty en Fransje op GFS92A

door • 4 juli 2019 • Bewoners, Buurt en wijk

“Jammer”, zeiden wij vorig jaar toen we hoorden dat Fleur, Karel en Job van GfS92a gingen verhuizen. “Jammer”, vonden zij ook zelf. “Maar”, zei Fleur, “ik voel me iets minder slecht want er komen echt he-le leuk-e mensen voor ons in de plaats!”

Dat moesten ik maar van haar aannemen, totdat ik deze week zelf op bezoek ging bij de nieuwe bewoners: Paul, Jitty en hun 14-maandige dochter Fransje.

Waar de vorige bewoners van 92a naar de Witte de Withstraat verhuisden, komen Paul en Jitty daar juist vandaan. Tien jaar woonde Paul in een zijstraat van de WdeW, waarvan de laatste drie samen met Jitty. Toen Fransje erbij kwam werden de 65m2 wel erg krap en ging het stel op zoek naar een grotere woning.

Na zo’n dertig bezichtigingen kwamen ze afgelopen winter voor eerste een huis tegen dat aan alle wensen voldeed, juist, in de Graaf Florisstraat. Het had sfeer, karakter, glas in lood, een tuintje en straat met een website(!) en meer.

In eerste instantie werden ze overboden, maar – geheel onverwacht – bedachten de overbieders zich, waarop Paul en Jitty – tot hun geluk – de koop van hun droomhuis konden rondmaken.

Nu ze hier zo’n drie maanden zitten, is het minstens zo leuk als ze gehoopt hadden. “Het is een feest om hier te wonen”, zegt Jitty. Ze hebben inmiddels een borreltje georganiseerd voor de buren links, rechts, boven en achter. Fransje gaat naar het Kleine Rijk en ze ontdekken nog steeds nieuwe dingen in de wijk. “Alsof we op vakantie zijn in eigen stad”.

Jitty, een native Rotterdamse, studeerde Cultuurwetenschappen aan de Erasmus en is werkzaam als Privacy Consultant, een steeds relevanter wordend vakgebied. Na jaren gewerkt te hebben als adviseur voor een belangenorganisatie voor marketingbedrijven is ze gepokt en gemazeld in Nederlandse en Europese privacy wetgeving, zaken als AVG en GDPR. Nu is ze director bij DMCC, een Rotterdamse club die bedrijven en non-profit organisaties bijstaat zich op dit vlak netjes aan de regels te houden.

Paul, geboren in Overschie, heeft zowat overal in Rotterdam gewoond. Hij studeerde Informatica in Delft. Als zelfstandig ondernemer lost hij IT-problemen op voor klanten. Momenteel is hij bezig de automatisering bij DMCC (het bedrijf van vrouwlief) naar een hoger plan te tillen.

Daarnaast werkt hij aan zijn eigen product Afelea. Kort uitgelegd wordt dit een versimpelde computer interface, speciaal voor ouderen, die op meerdere typen computers draait (Windows, Apple, iPad) en er overal hetzelfde uit ziet. Klinkt veelbelovend!

Druk als ze zijn met werk, kind en huis, zijn ze wel vast voornemens de volgende buurtborrel in het pandje (kruipafstand!) te bezoeken of eens een Floriscoop filmpje op 88a (binnen babyfoonbereik!) mee te pakken.

Blij kennisgemaakt te hebben met deze nieuwe buren, alleszins waardige vervangers van K, F en J, nam ik afscheid.

Welkom in de straat, en nog vele jaren!

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.