Een relaxte vibe en perfecte koffie

door • 18 juli 2020 • Culinair, Horeca en Winkels

Drie jaar heeft ze gezocht naar een horeca-locatie die naar het zin was – en beschikbaar. Sinds dit voorjaar is ze geland op het Middellandplein 21B. Kim (28) startte samen met haar partner en een bevriend stel Roast.

Ze is de enige met roots hier. Haar compagnons komen uit Engeland (2) en Nieuw Zeeland. “Ik kom eigenlijk uit Zwijndrecht, maar heb in Rotterdam gestudeerd, dus ben hier echt geworteld.” En die wortels, heb je nodig om van een zaak een succes te maken, meent Kim. “Je moet er echt heel erg veel energie in stoppen. De vorige mensen die hier zaten, zijn maar kort hier geweest. Maar ze kwamen uit Den Haag en hadden geen netwerk hier.”

Kim zelf moet bogen op een netwerk van ‘vroeger’ als je dat als 28-jarige kunt zeggen. Ze is namelijk de afgelopen jaren overal behalve in Nederland geweest. Ze heeft na haar studie Leisure Management in restaurants gewerkt in Australië en in Engeland. 

Down Under heeft ze inspiratie opgedaan voor Roast. “De koffiecultuur is daar zoveel meer ontwikkeld, dat willen we naar Nederland halen.” En dat is ze met recht gelukt: De koffie overigens is inderdaad echt heel bijzonder genieten en een reden hierheen te gaan. 

Ook de sfeer van daar wil ze terug laten komen: eenvoudig en relaxte vibe. Ze lacht: “Toen we hier kwamen waren de muren alle kleuren van de regenboog. We hebben ongelooflijk veel emmers witte verf op de muren gesmeerd. En veel planten neergezet en opgehangen. Daar worden mensen blij van en voelen zich op hun gemak.”

Ook op de kaart kun je die eenvoud zien. Een ‘whole day menu’ met wat ontbijtopties, diverse eieren, boterhammen met lekkers en een soep en salade. De uitvoering is alles behalve eenvoudig. Die overtreft zelfs alle verwachting: een verrassend lekkere scrambled egg met spek op heerlijk Jordy’s brood, bijvoorbeeld.

Of ze bang is voor de concurrentie in de buurt? “Nee natuurlijk niet. Ik verwacht juist een grotere aantrekkingskracht. Moet je kijken wat een ongelooflijk leuk plein dit aan het worden is. West bruist en het Middellandplein helemaal.”

Marjan Bleeker
Laatste berichten van Marjan Bleeker (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.