Liesbeth’s Kersttips

door • 24 december 2022 • Opinie

Love Actually

Deze kerst is mijn gezin vooruitgereisd naar de Dolomieten en heb ik kerstavond het rijk alleen. Waar ik me nu al op verheug om te kijken naar de film Love Actually uit 2003. Een film over verschillende mensen die op zoek zijn naar liefde. Deze film vormde de inspiratiebron voor een Nederlandse variant : Alles is Liefde met in de hoofdrollen Carice van Houten en Jeroen Spitzenberger. Maar ik kijk voor het eerst het origineel met maar een reden: de inmiddels historische dance moves van Hugh Grant!

Melle Oldeboerrigter in Venlo

Nooit gedacht dat de schilderkunst van mijn oudoom Melle Oldeboerichter (zie foto boven dit artikel) zo’n revival zou beleven. Ongelofelijk knap hoe museum Bommel van Dam zijn op z’n minst gezegd opmerkelijke visioenen tentoon heeft gesteld en van deze tentoonstelling een blockbuster heeft gemaakt. Een absolute aanrader!

De Veelkleurige Wijsheid van Martin Buber

De veelkleurige wijsheid van Martin Buber, een gebouw op zeven zuilen. Dit recent uitgekomen boek heeft als uitgangspunt om de brede levens wijsheid van filosoof en bijbelwetenschapper Martin Buber te vergelijken met een gebouw van zeven zuilen, waarin zijn denken onderdak vond. Zeven auteurs belichten in een essay een of meerdere aspecten van Buber. Van mijn hand een essay over de betekenis van Buber voor het huidige onderwijs. De essays zijn prachtig geïllustreerd want hoe gaaf is het dat Andy Warhol een portret van Buber heeft gemaakt zoals hij ook Marlin Monroe heeft geportretteerd?

Metro 010

Metro 010, een graphic novel over de geschiedenis van Rotterdam. Dit boek is een initiatief van architecte Ellen Schindler die een gelaagd epos over Rotterdam heeft willen maken dat vooral jonge Rotterdammers het gevoel geeft dat Rotterdam hun stad is en… waar je van houdt daar ga je voor zorgen luidt het motto van het boek. De tekst is van Abdelkader Benali, die zich wederom een begenadigd verteller toont!

Laatste berichten van Liesbeth Levy (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.