Schoenmakerij W Boer

door • 25 juni 2013 • Horeca en Winkels

Schoenmakerij W Boer zit al jááááááááren op de Middellandstraat. Al sinds 1975 om precies te zijn. Vanaf de Claes de Vrieslaan nam vader Peter (van huidige eigenaar Willem) de zaak over van twee mannen, die de tent voorheen runden. Hun diverse, soms extravagante publiek, dat de zaak voor de komst van de nieuwe eigenaren al als verzamelpunt gebruikte, kregen ze erbij. Ze begon de gezellige start van een zaak die nu al tientallen jaren een begrip is in Rotterdam. Peter en Willem hebben dan ook de nodige mensen zien opgroeien en meerdere generaties in de winkel gehad. “Kent u me nog”? is een vaak gehoorde vraag.

Of één van de kinderen van Willem de zaak na hem weer overneemt is nog onbekend. Z’n zoon is twaalf dus die “moet nog maar even lekker spelen”.

ShoppenMiddelland_SchoenmakerijBoer_foto_buitenWij hebben geen toilet, sorry
Aangezien de schoenmakerij “alleen maar leuke en trouwe klanten” heeft, is het een fijne omgeving. Ze hebben weleens plannen gehad om te verhuizen met de zaak. Maar met de tramhalte voor de deur en de Bas van der Heijden naast de deur is er altijd veel aanloop. Helaas is in de afgelopen jaren de agressiviteit van de klanten in de winkel wel wat toegenomen. Daarom hangt er een keur aan bordjes boven de toonbank (zie foto Willem).

Het bordje “wij hebben geen toilet sorry’ heeft een heel eigen specifiek verhaal. Er heeft ooit een dame, die weggelopen was uit een verzorgingstehuis, een half uur opgezeten en er een smeerboel van gemaakt. Als er nu iemand vraagt of er een toilet is, dan is de steevaste tekst “nee, wij doen het zelf altijd tegen die paal buiten”. 

ShoppenMiddelland_SchoenmakerijBoer_foto_stempelkaartDuizenden schoenen per jaar
De winkel repareert duizenden schoenen per jaar. Huidige eigenaar Willem is er elke dag en wordt op zaterdag tijdens spitsuur door zijn vader bijgestaan.

Willem zorgt altijd voor kwaliteitswerk en kan trouwens goed inschatten wat schoenen gekost hebben. Peter gaat altijd mee met z’n dochters om tips te geven bij het schoenen kopen. Hij houdt dan stil dat hij schoenmaker is maar houdt een oogje open of schoenen op de juiste manier gemaakt zijn, of het kwalitatief goed is.

Als er even tijd voor is (“en tijd kost geld!”) dan houdt Willem zich bezig met ‘handarbeid’. Dan gaat de machine even uit en wordt er met de hand geknutseld aan leren mobiele telefoonhoesjes, portemonnees en dergelijke die in de winkel voor een schappelijk prijsje worden aangeboden. 

De schoenmakerij staat bekend om zijn stempelkortingkaart (zie foto stempelkaart). Willem heeft onlangs nog een flyeractie gedaan op de Middellandstraat en er omheen. “Dat werkt heel goed voor nieuwe aanloop” volgens Willem. Per 8 euro besteding krijg je een stempel en met een volle kaart krijg je korting. 

 

Laatste berichten van Femke de Jonge (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.