Nieuwe Buren: Marieke & Maarten op 60A

door • 22 april 2014 • Bewoners

Marieke en Maarten zijn de nieuwe buren op 60A. Aan de eettafel van hun nieuwe huis, waar ze zo in konden (zelfs zonder te poetsen!) vertelt Marieke over hen beiden, want Maarten moest helaas overwerken.
Ze zijn allebei al vaak verhuisd, Maarten wel elf keer, en hebben op veel plekken in de stad gewoond. Voor ze op 60A terecht kwamen, woonden zowel Marieke als Maarten binnen een straal van honderd meter van de Graaf Florisstraat. De straat stond dus al op de radar. Het eerste huis waar ze naar keken in hun zoektocht was ook in de straat, een bovenhuis even verderop. Maar nu zijn ze blij dat ze een grote tuin hebben. Marieke heeft groene vingers en eventueel toekomstige kinderen willen vast ook graag in de tuin spelen. Aan die geluiden kunnen ze vast wennen, want ze wonen pal naast de Blijberg Basisschool. Dat vinden ze geen probleem: “Als je spelende kinderen niet leuk vindt, dan ben je echt naar, haha”.
Marieke werkt als coach van begeleiders van probleemjongeren bij de gemeente Rotterdam. De taak van haar team is ervoor te zorgen dat
jongeren weer terug naar school gaan. Ze zijn nog jong dus het lukt vaak wel om ze een perspectief te bieden. Ze is trots op wat de gemeente allemaal doet voor de stad. Zoiets als perron 0 is toch verleden tijd geworden. Ze is ook trots op de stad: het nieuwe station en het nieuwe Nhow-hotel (daar moeten we echt een hapje gaan eten!) versterken dat nog eens.
Maarten is projectleider bij Uniresearch in Delft, hij begeleidt innovatieprojecten van bedrijven die in EU verband subsidie aanvragen. Marieke moet even graven voor een goed voorbeeld, maar “denk aan hele kleine zonnecellen die
toch veel power hebben.”
Marieke en Maarten hebben op het afscheidsfeest van John en Peter (vorige bewoners) al veel straatbewoners ontmoet. Ze moesten even wennen aan zo’n interactieve straat maar het voelt heel warm en betrokken. Ze gaan ook zeker lid worden van het ‘clubhuis’: de eerste eetfilm staat al in de agenda. Marieke heeft ook al nagedacht over wat ze zelf zou kunnen organiseren. Ze is door een vriendin aangestoken om hoelahoeper te worden, dus dat zou iets kunnen zijn. Ze kwam er wel achter dat haar hobby net niet past in huis, toen ze, met door prosecco bijgestelde motoriek, een showtje gaf in de gang op de housewarming.
Maarten doet toevallig ook een sport waar een ring in voorkomt: hij basketbalt een aantal keer per week. Daarnaast is ‘gitarenmuziek’ een grote hobby.
Nieuwe buren_kookboekenEn koken natuurlijk! Dat heeft Marieke ontdekt nu ze met Maarten samen is. De afgelopen maand was het thema Thais en nu zijn de soepen aan de beurt. Laatst zijn er zelfs eigengemaakte kroketjes uit de fijne grote keuken gekomen. Een hoogtepunt!
Het huis was tip top in orde toen ze verhuisden, misschien dat ze hier en daar een behangetje vervangen. Marieke vindt die van beneden niet helemaal passen en Maarten is juist niet zo fan van de muurversiering in de slaapkamer. En misschien een whisky-stokerij in de kelder… als de spullen van Maarten met winst verkocht kunnen worden op Koningsdag. Maar dat heeft allemaal geen haast. Eerst gaan ze de voortuin maken. Hun tuintje werd als laatste
uitgegraven door de gemeente en toen waren alle aardezakken al weggenomen door straatbewoners. Met de mooie maar onpraktische cabrio van Maarten was het geen doen om nieuwe zakken te halen. Dus nu is de score: een halve tuin met aarde en een enkele roos. Maar met de familiehulptroepen van Marieke gaat dat helemaal goed komen in de komende dagen.

Welkom in de straat!

Laatste berichten van Femke de Jonge (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.