Onthulling bord pandje 88a

door • 17 december 2015 • Vereniging

gevelvlak voor en nuTijdens de ALV van de straatvereniging afgelopen dinsdag is het nieuwe naambord van het pandje feestelijk onthuld.

Nadat de vereniging een prijsvraag had uitgeschreven voor de invulling van het grijze vlak boven het voorraam, bleef het aanvankelijk een tijdje stil. Juist toen de vereniging zelf iets wilde ontwerpen was daar redder in nood Jeroen Beltman met zijn ontwerp.

Hoe kwam het idee tot stand?

Jeroen (www.thebelt.nl) is freelance illustrator en maker van 3D visualisaties. Daarnaast is hij als grafisch vormgever werkzaam bij o.a. cocktailclub HUGH in Rotterdam.
Hij vertelt dat hij het vreemd vond dat er geen reacties op de prijsvraag waren. De grijze trespa plaat vond hij heel erg lelijk en totaal niet passend aansluiten op het straatbeeld. Toen bleek dat het luchtrooster, dat er nog in zat, niet meer functioneel was en weg kon, was zijn eerste idee gelijk om het een baksteen look te geven met daarin het webadres van de vereniging als reliëf letters. Zijn inspiratie hiervoor komt van een voormalige school in de Jan van Avennestraat. Bij uitwerking van de 3D schetsen echter bleken de 3D baksteen letters te weinig contrast te bieden.

Toen kwam hij op het idee van de zandstenen letters met een druip effect door regen naar voorbeeld van zandstenen gevelelementen, lateien en reliëfs die op meer plekken in de wijk gebruikt worden. Het bestuur was direct enthousiast! En deze invulling voor het grijze gevelbord is het geworden.

Bijzonder in de smaak valt bij iedereen het contrast dat ontstaat door met oude verweerde belettering iets moderns als een website adres af te beelden. Iets nieuws maken met iets ouds.

aanbrengen-beletteringHet aanbrengen

Het aanbrengen van de grote gevelsticker bleek geen sinecure en heeft uiteindelijk vier uur tijd gekost. Het naambord zelf is geprint op buitensticker materiaal (www.businessstickers.nl) dat op de trespa plaat aangebracht moest worden. Daar zaten nogal wat oneffenheden in. Uiteindelijk bood een föhn met warme lucht uitkomst. De ontwerper en zijn charmante buurman hebben ook gelijk nog de toevoer naar een extern stroompunt omgelegd, wat later nog eens van pas kan komen.
Binnenkort komt Woonstad de gevel een onderhoudsbeurt geven. We hopen dat ze onze nieuwe letters schoon houden!

IMG_7061Jeroen, bedankt!

Als dank wordt Jeroen gezoend door onze voorzitter en krijgt hij een echte Floriscoop cadeaubon die recht geeft op een felbegeerde plek bij een Floriscoop voorstelling. Verder krijgt hij een kist met het allerlokaalste bier dat we konden vinden, het blonde Ketelbink.

Echt aanklikbaar

Vermeldenswaard is nog dat de letters van ‘graafflorisstraat.nl’ echt aanklikbaar zijn. Hiertoe is direct achter het bord een kort wormhole aangelegd naar het begin van de straat, een soort hyperlink in de ruimtetijd. Het leuke is dat ook foto’s die je maakt van het vlak hiermee automatisch aanklikbaar worden (probeer het zelf eens op de afbeelding boven dit artikel).

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.