Katja en Roderick

door • 12 oktober 2016 • Bewoners

Eind vorig jaar vertelden mijn oude buren Friede en Kees over de overweldigende belangstelling voor hun huis op 77A. Binnen een dag hadden ze meerdere biedingen binnen. Vandaag maak ik kennis met de mensen die de buit hebben binnengesleept: nieuwe buren Roderick en Katja.
Katja en Roderick ontvangen mij met open armen. Ze kennen al aardig wat mensen in de straat. De website en de vereniging vinden ze heel leuk. Van lid worden is het nog niet gekomen, maar dat zijn ze vast van plan. De Graaf Florisstraat kenden ze al, want de zus van Roderick woont aan het eind van de straat, waar het Heemraadssingel heet. Ze zochten een huis in Blijdorp of hier in de buurt. En met een combinatie van snel reageren en wat geluk hebben ze dit huis kunnen krijgen.

Mooie oude herenhuizen

“We wilden wonen in een straat met mooie oude herenhuizen,” zegt Roderick. “En daar zijn er niet zo veel van in Rotterdam.” Ze woonden in een klein appartement op de derde verdieping in Noord, bij de Gordelweg. Dus ze waren toe aan wat meer ruimte. Toch zijn Katja en Roderick van oorsprong geen Rotterdammers. Voor Roderick was de keuze logisch, toen hij net als veel van zijn klasgenoten uit Alphen aan de Rijn in Rotterdam ging studeren. Voor Katja niet. “In Breda wilde iedereen naar een ‘gezellige’ stad om te studeren. Maar ik koos voor mijn studie.” Katja kwam er al snel achter dat het hier ook gezellig is. En ze kwam Roderick tegen.
Ze wonen er nu al een half jaar. Toch ziet het huis als ik binnenkom er nogal leeg uit. “We gaan de vloeren laten schuren,” legt Katja uit. “We hebben een heleboel spullen naar boven verhuisd.” Ze hebben niet veel aan het huis hoeven te veranderen, maar zijn er ongemerkt toch veel mee bezig geweest. Trots laat Roderick het dubbel glas zien, waardoor het geluid – en mogelijk ook rondvliegende voetballen – beter buiten blijven. En de tuin is betegeld om meer ruimte te hebben voor de eettafel en de barbecue. Roderick is een echte barbecueman.
Maar hij is ook sportief. Hij hockeyt bij Leonidas. “Niet echt fanatiek,” volgens Roderick. “Het gaat ook om het biertje achteraf.” “Nou ja. Als ze achterstaan kijken ze behoorlijk chagrijnig,” vult Katja aan.  Ook kan je hem regelmatig hardlopend de buurt zien verkennen.

Registeraccountant

Katja heeft tot de zomer al haar vrije tijd aan haar studie voor registeraccountant besteed. Na drie jaar is ze nu zo goed als klaar met de theorie en heeft ze iets meer tijd over. Nu moet ze wel nog een jaar praktijkervaring opdoen, waar ze dan ook nog essays en een scriptie over moet schrijven. Dan mag ze zich eindelijk registeraccountant noemen en de jaarrekening van een (beursgenoteerd) bedrijf aftekenen.
Katja is nu forensisch accountant. Dat is iemand die fraude, witwassen of  onduidelijke situaties uitzoekt voor banken, grote bedrijven of overheden. (Uw verslaggever leert nog wat bij.) Ze werkt eigenlijk op het KPMG-kantoor in Amstelveen, maar pakt geregeld een flexplek in Den Haag of Rotterdam.

Strategisch consultant

Ook Roderick heeft iets uit te leggen over zijn beroep. Hij is namelijk strategisch consultant in de medische sector. Sinds de aandacht van Arjan Lubach krijgt Roderick daar veel vragen over. “Maar we adviseren niet over upcoding,” legt Roderick uit. “We adviseren ziekenhuizen, verzekeraars en investeerders over hun langetermijnstrategie.  Bijvoorbeeld over fusies of overnames, over beleid, zorginkoop of waar mensen hun goede ideeën kunnen uitvoeren. En we denken altijd ook aan het maatschappelijk belang.” Roderick werkt bij klanten verspreid over het hele land.
Katja en Roderick hebben het erg naar hun zin in de straat en de buurt. “Voor mijn werk zou ik ook in Nieuwegein kunnen gaan werken,” zegt Roderick. “Maar ik woon liever ergens waar ik wat vrienden heb en waar het leuk is.” Ze zijn dol op de barretjes en restaurants in de buurt. Gouden tip van Roderick is Restaurant Frits in historisch Delfshaven, waar je voor een goede prijs een bijzonder zeven gangenmenu kan eten. Tot slot nog een huishoudelijke mededeling van Katja: ze heeft een huissleutel gevonden in de straat op vrijdag 30 september. Meld je bij de redactie.
We mogen blij zijn met zulke opmerkzame en gezellige nieuwe buren.
Welkom in de straat!
Volg Luuk
Laatste berichten van Luuk van der Meer (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.