Van de Veurzitter

door • 1 april 2018 • Bewoners, Nieuws, Vereniging

Het is lente en niet alleen de vogels fluiten maar ook 88A sprankelt weer van de leuke activiteiten!

Naast de gewaardeerde reguliere initiatieven vullen actieve leden ons gezamenlijke pandje met nieuwe evenementen. Opvallend is dat deze vooral een culinair karakter hebben; de liefde gaat toch door de maag. In januari hadden we het Concours de Soupe, een proeverij van stuk voor stuk heerlijke zelfgemaakte soepen met als winnaars Tony, Frank en Rosanne.

Afgelopen week beleefden we de 3e editie van Linke Soep (no-nonsense, doordeweeks, wisselende koks, gezellig samen eten) met dit keer zelfgemaakte zuurkool op het menu van Els, Karin, Suzy en ondergetekende. Heb je zin om ook een keer te koken, stuur dan een mailtje naar vereniging@graafflorisstraat.nl .

Wil je een keer echt chique dineren? Jet, Rosanne, Francois,Toine, Franz en Onno hebben de handen ineengeslagen om je op 21 april te verrassen met een tong-, oog- en oorstrelend Spectacle Culinaire, een  compleet 7-gangen diner. Check je mail voor de details en reserveer snel een plek aan de mooi gedekte tafel.

In je mailbox vind je ook een uitnodiging voor vrijdag de 13e april; voor de mensen die het risico niet mijden schenkt Robert verschillende Rotterdamse biertjes uit tijdens zijn Bierproeverij en kun je schuim, bitter en mondgevoel met je buren bediscussiëren.
Zet meteen ook 27 april in je agenda, en neem je buren mee naar onze traditionele Koningsborrel.

Ook de creatieve kant van de straat wordt niet vergeten. Tijdens NL-Doet hebben we onze groene vingers ingezet om gezamenlijk de geveltuinen lenteklaar te maken. De gemeente had voor onze opruimactie papierprikkers beschikbaar gesteld; erg handig om de geveltuinen en het trottoir afvalvrij te houden. We hebben nog papierprikkers beschikbaar voor de liefhebbers…

Marieke nodigt jullie uit voor een maandelijkse maandelijkse tekenles onder leiding van steeds een andere kunstenaar. De eerste les was een groot succes, dus kom vooral meetekenen met kunstenares Kuin Heuf op de eerstvolgende les donderdagavond 5 april. Uit je je creativiteit liever op een andere manier, kijk dan ’s of het Improv theater van Tom iets voor je is. Eens in de 2 weken krijg je op de dinsdagavond de kans om je expressieve talenten te ontwikkelen, samen met buren die zich ook ’s van een andere kant durven te laten zien.
Als je liever zelf naar anderen kijkt is Burenplaatjes, de ontdekkingstocht door Middelland, een echte tip. Op 4 middagen in aprilweekenden leer je de wijk kennen door de ogen van ander (zie de flyer die huis-aan-huis verspreid is).

Iets heel anders zijn de overlast spreekuren die Magiel La Rivière (contactpersoon Overlast bij de gemeente) eens in de maand in 88A gaat organiseren speciaal voor bewoners van de Graaf Florisstraat. Je bent welkom met je vraag of melding van overlast of vuil op straat op 19 april van 16.30 tot 17.30 uur. Het gaat al heel goed met onze straat en veel buren hebben inmiddels de BuitenBeter-app op hun telefoon geïnstalleerd, maar deze service van de gemeente is wel erg fijn.

Tot slot is het tijd voor een grote voorjaarsopfrisbeurt voor ons pandje en gaan we het weekend van 26 en 27 mei klussen in 88A: o.a. opruimen, schilderen, de verlichting aanpakken, etc…. Grootse plannen inderdaad, maar dat lukt alleen met jullie hulp. Het zou geweldig zijn als je een paar uur mee komt klussen (maar het hele weekend mag natuurlijk ook;).  Kom naar de voorbereidingsbespreking op woensdagavond 25 april, laat weten waar je goed in bent en wanneer je kunt helpen en draag letterlijk je steentje bij aan 88A!

Voor nu Fijne Paasdagen en tot ziens in 88A
Hartelijke groet, Audrey

Laatste berichten van Audrey Coert (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.