Koken à la Flo

door • 24 december 2022 • Culinair, Vereniging

Het stokje overgedragen

Door Corona is het een tijdje iets stiller geweest rondom Koken à la Flo. Daarom des te leuker om weer activiteiten te organiseren vanuit dit onderdeel van de buurtvereniging. Barbara (# 89), Hanneke (# 111B) Lisanne (# 42) en Marjolijn (# 34) hebben het stokje overgenomen van Mechteld, Nina en Marjan. Zij hebben goede zin om leuke activiteiten te organiseren zoals bovengenoemden de laatste jaren zo enthousiast hebben gedaan.

November: het wintermenu

In November is er een start gemaakt. Er is een heus wintermenu gekookt door maar liefst twaalf kleine chefs. Zij zijn druk in de weer geweest!

Het driegangenmenu bestond uit zelfgemaakte tomatensoep en heerlijke kaasstengel, vegetarische flammkuchen en verrukkelijke Pietenmuffins. De kinderen hebben (bijna) alles zelfgemaakt 😉.

Naast het koken zelf zijn het leren over eten en ingrediënten, het lezen en uitwerken van recepten en het samenwerken leuke bijkomstige activiteiten. En er zijn playdates ontstaan: hartstikke leuk om kinderen op deze manier met elkaar te verbinden.

Gelukkig vond het menu ook gretig aftrek, de kinderen hebben alles geprobeerd want ja, eerlijk is eerlijk: wat smaakt er nu lekkerder dan eten wat met zoveel liefde is gemaakt? Deze chefs bleken overtuigd!

December: knutselen a la Flo

Naast koken, is er deze maand Knutselen à la Flo geweest. De prachtige kerstboom geplaatst door de gemeente ziet er feestelijk uit met alle mooie en kleurrijke creaties gemaakt door de kinderen. Chenille draad, ijsstokjes, glitters, verf, houtlijm en glitters: er is van alles aan te pas gekomen om creatieve versiersels te maken. Het knutselen als onderdeel van de eindejaarsborrel was een geslaagd evenement.

En nu?

Koken à la Flo heeft als streven elk kwartaal iets te organiseren voor de creatieve chefs van de buurtvereniging, dus houd uw mail in de gaten! Leuk als er veel kinderen aanhaken!

Marjolijn Swart
Laatste berichten van Marjolijn Swart (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.