29/06 – eetfilm Abel @ Floriscoop

door • 25 juni 2012 • Cinema, Culinair

Beste filmliefhebber,

Hou je van vis? Dan mag je onze volgende film ab-so-luut niet missen. Op vrijdag 29 juni staat de film Abel (1986) op het programma, het debuut van Alex van Warmerdam, waar hij direct een Gouden Kalf mee won.

De film…
De 31-jarige Abel woont nog steeds thuis en is in geen tien jaar buiten geweest. Zijn vader ergert zich hier zeer aan en doet er alles aan om Abel het huis uit te krijgen. Een psychiater, een magnetiseur, een meisje van de toneelvereniging, niets lukt! Als Abel en zijn moeder een televisie kopen is voor de vader de maat echt vol. Abel wordt hardhandig op straat gezet. Dan ontmoet Abel een stripteasemeisje. Het klikt tussen hen en Abel trekt bij haar in. Dit meisje blijkt het liefje van zijn vader te zijn. Als zijn moeder haar ziet in een trui van Abel en Abel zijn vader ontdekt bij ‘De Naakte Meisjes’ zijn de poppen echt aan het dansen…

Het eten…
Abel wordt weer zo’n ouderwetse eetfilm, waarin we onze gasten het eten voorschotelen wat er gegeten wordt. Exact op het moment als in de film, zodat je de film niet alleen ziet maar ook kunt proeven. Bij Abel draait het eten om: Vis. Van zalm en oesters tot nieuwe haring en vissticks. Lekkur..!!
Wil je erbij zijn? Reserveer dan meteen een plek voor jou en jouw vrienden die ook van NL-film en vis houden. We starten om 19:00 uur en voor het eten geldt “genieten van wat de pot schaft”.

Kosten: 8 euro pp (eten + film), drankje moet je zelf meenemen.
Locatie: onze ‘kookbios’ @ Graaf Florisstraat 88a
Datum: vrijdag 29 juni
Aanvang: 19:00 uur (stipt)

Loopt het water je al in de mond? Kom je ook?
Schrijf je dan snel in via een email naar: floriscoop@graafflorisstraat.nl
(vol = vol)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.