Nieuwe Buren: Puck en Fons op 24b

door • 10 december 2013 • Bewoners

Soms komen dingen zo mooi samen: een stukje schrijven voor de rubriek “nieuwe buren” en kennismaken met… de nieuwe buren! Deze keer hoefde ondergetekende maar 1 deur opzij voor 2 vliegen in 1 klap tijdens een zeer gezellige kennismaking met Puck & Fons.

Fons en Puck zijn al een tijdje Rotterdammers, maar sinds kort huizen ze in onze straat.
Het begon een beetje hectisch: Puck moest voor haar werk (als App designer bij Sanoma) voor een project naar Finland in precies dezelfde periode als de koop en verhuizing. Voor ze als een dolle naar Schiphol reden konden ze nog net langs een brievenbus voor het koopcontract (de makelaar konden ze in allerijl niet vinden) en een high-five met de Hypotheker. Puck is “erg jetset” wel een weekend overgekomen om te verhuizen maar nu zijn ze echt geland.
Dit huis was na een jaar zoeken in het Oude Westen, de Provenierswijk en de Nieuwe Binnenweg, het eerste huis dat ze allebei “echt tof” vonden. De straat vinden ze ook heel gezellig. Puck: “Ik heb op 4 verschillende plekken in Rotterdam gewoond en dit is de eerste plek waar mensen zomaar even kennis komen maken”.

Nieuwe-buren_kerstboom-robotPuck is van origine Bosche en Fons komt uit Deurne. Ze leerden elkaar kennen in Eindhoven waar Puck Brood & Banket studeerde en Fons Werktuigbouwkunde. Daarna ging het ‘een beetje uit’ maar na een tijdje kwamen ze (niet toevallig) in Rotterdam bij elkaar in de straat wonen. De buurtjes vonden elkaar weer en sindsdien zijn Fons & Puck hartstikke samen. Het samenwonen begon parttime (door Fons’ werk bij ExxonMobil in Brussel woonde hij doordeweeks in België en in het weekend samen met Puck) maar is inmiddels alweer een jaar ‘fulltime’ te noemen (want Fons werkt gewoon weer bij de vestiging van ExxonMobil na de Botlek rechts).
Thuis houden ze van plaatjes draaien een bezoekje aan de Platenboef is dan ook favoriet. Ze zijn gestart met de collectie van de papa’s en breiden dit rap uit. “Nu iedereen weet dat we houden van plaatjes draaien krijgen we altijd een plaatje voor onze verjaardagen. Dat is heel leuk want iedereen geeft z’n eigen smaak en zo krijg je een heel diverse collectie.”
Het huis is helemaal af dus grote klusplannen zijn niet aan de orde. Ze denken wel aan kleine klussen als een kacheltje, de pui schilderen, nieuwe kozijnen. Ze zijn laatst gestart met een gat boren in de buitenmuur voor ventilatie in de badkamer. “Afgezien van een paar vallende bakstenen is dit heel soepel verlopen haha”.

Ze zijn erg blij met de tuin, die hadden ze op hun vorige adres niet. Puck: “we hebben een klein zeilbootje in Zeeland waar we in een uurtje naar toe kunnen rijden en die gebruikten we als buiten”.
De straatvereniging kenden ze nog niet maar vinden ze heel leuk klinken. Puck: de poster over de voortuin hangt in ieder geval al. Dat zou erg schelen met de hangjongeren voor de deur. We hoorden ze laatst op de stoep onze boekenkast bespreken: “moet je zien wat een hoop planken hee!”.
Naast klussen zijn de schoonmaaktools goed geregeld. Tijd om de derde huisgenoot (voorlopig nog zonder naam) te introduceren: een robotstofzuiger! Techneut Fons geeft even een demonstratie. De robot legt de bekende weg af
en laat zien hoe hij ‘bij de koelkast de randjes doet’. De robot poetst het huis als Puck en Fons er niet zijn en kan bijna alles zelf: “alleen als hij in de bijkeuken terecht komt, kan hij niet terug over het drempeltje en hoor je hem piepen als je thuiskomt”.
Een gezellig gesprek en 3 mokken thee verder is er genoeg moed verzameld voor de laatste vraag: wat doen jullie met het ‘vliegerwinkelbordje’? De vader van Fons vindt het oude bordje maar niks maar onze nieuwe buren willen hem graag laten hangen. Met misschien zelfs een nieuw lampje erin. Welkom in de straat!

Laatste berichten van Femke de Jonge (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.