Nieuwe buren op 64A:
Matilda, Rineke en Ismail

door • 24 december 2017 • Bewoners, Buurt en wijk, Kinderen

Ik zet Matilda maar vooraan, want het 4 maanden jonge snoepie neemt je gelijk helemaal in als je bij Rineke en Ismail op bezoek bent. Totaal relaxed ligt ze op haar kussen lekker naar de natuurgeluidjes boven haar hoofdje te luisteren en naar de lichtjes te kijken die het concert begeleiden. En toch meteen ook aandacht voor die nieuwe kale kop boven haar hoofd, en maar lachen!

“Zo rustig is ze ook niet altijd, hoor”, zegt Rineke en ze grapt erbij dat het wel een beetje genânt is voor twee anesthesiologen om ’s nachts wakker te liggen van je baby, terwijl je overdag talloze mensen met gemak in slaap brengt, haha. Beiden werken ze in het Erasmus MC, waar Rineke net haar specialisatie-opleiding heeft afgerond, wat haar in maart een nieuwe functie in het Ikazia Ziekenhuis brengt. Ismail blijft lekker in het EMC.

Rineke en Ismail hebben meteen tijd voor me, ondanks dat ik verwacht dat ze een behoorlijk druk leven hebben. “Kom binnen, kom binnen, let niet op de baby!” Binnen stijlvol, modern, strak waar nodig, gezellig waar het kan. Prachtige keuken, heerlijke lange leeftafel, lekker kopje thee.

Ze hebben elkaar leren kennen op het werk en zijn beide via heel verschillende wegen in Rotterdam terechtgekomen, kris-kras door het land.

Hoe zijn ze in de Graaf Florisstraat terecht gekomen?

Ze waren vorig jaar natuurlijk met gezinsuitbreiding bezig en een leuk huisje buiten de stad met wat grond of een mooie stadsetage met leuke tuin waren de opties. En op zekere dag kwam Rineke met de Funda-advertentie aanzetten: dit was het helemaal, maar hemel: wat een hoop gegadigden; dat zou ze nooit lukken… Mis! Ze zitten er nu al 4 maanden, het enige dat ze eigenlijk hoefden te doen was het spreekwoordelijke likkie verf en voila. En wat een mooie etage hebben ze, heerlijke plek om na het werk fijn van Matilda te genieten, en wanneer mogelijk, met vrienden af te spreken. “Jammer dat het al zo vroeg donker is, ik wil je graag onze mooie tuin laten zien.” Die houd ik dan nog even tegoed, Ismail.

Beiden houden ze van fietsen, wielrennen, en mountainbiken, maar ook kitesurfen staat op hun lijstje favo’s, dus ze sporten veel en graag. “Kan ik zo eigenlijk wel op de foto, in mijn sportkloffie?” Tuurlijk, in de TelegraafFloris kan alles.

Wat hun vooral bevalt in onze straat is de ontspannen sfeer en de mensen, de deftige brede trottoirs en de volle bomen. Welkom, leuke nieuwe buren!

Jeroen Beltman
Laatste berichten van Jeroen Beltman (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.