Aanleg regentuin gaat beginnen!

door • 17 mei 2019 • Groen

Na een jaar lange voorbereiding vol plannenmakerij, vergaderen, ontwerptekeningen, flyeren, overleggen met de gemeente en twee informatieavonden gaat het ineens snel: Aanstaande maandag begint de aanleg van de Regentuin voor het pandje 88a!

Mocht u alle plannen gemist hebben, lees het hier.

Laatste hobbels

Nadat de gemeente al enthousiast was, vond er 14 maart een tweede informatie avond voor de bewoners plaats. Daaruit bleek een breed draagvlak voor de plannen wat het signaal vormde om door te gaan, met inachtneming van de bedenkingen die ter sprake kwamen. Zo is het oorspronkelijk geplande zitbankje uit het plan gehaald.
Verder is de hoogte van de begrenzing dusdanig gekozen dat hij zwerfvuil en honden zoveel mogelijk tegenhoudt, maar niet weer zo hoog wordt dat het als hangplek kan dienen.
Na aanleg gaat de Groene Graaf actief aan de slag om eventueel zwerfvuil in de tuin op te ruimen en tegen te gaan.

Planning

De planning ziet er nu als volgt uit:

20 mei – gemeente gaat de tegels eruit halen, de bandjes leggen, en het stuk stoep op de hoek voor 88a helemaal opnieuw leggen.

27 mei – de hovenier gaat aan de slag met de aanleg van de drainage, het afkoppelen van de regenpijn en de installatie van de ton.

1 juni – de planten worden in de tuin gezet!

9 juni – Lenteborrel voor het pandje en feestelijke opening van de tuin.

Het gootje dat vanuit de regenton naast 88a, naar de tuin gaat lopen wordt iets later aangelegd. De speciale tegels zijn besteld, maar kennen een levertijd.

De geveltuinenaanleg gaat niet gelijk plaatsvinden met de regentuin maar volgt op een later tijdstip. Informatie hierover volgt later.


Gerelateerde artikelen

Comments are closed.