Voortgang verbouwing 88a

door • 30 maart 2021 • Vereniging

Hebben jullie hem nog op het netvlies, de keuken van ons hoekpandje? Zo gaan jullie hem niet meer terugzien!

Al snel nadat de kinderen van de Graaf Florisschool de deur achter zich hadden dichtgetrokken, is de verbouwing in gang gezet. Dat begon met het inpakken van de hele inventaris en we weten nu dat er een aardig aantal verhuisdozen in de kelder past. En natuurlijk, geen verbouwing zonder opruimen en afvoeren. De twee oude vaatwassers, de oven en twee kookplaten hebben krap een uurtje op Marktplaats aangeboden gestaan, toen bleken ze allemaal bij elkaar in één auto te passen. Dat is nog eens efficiënt afvoeren.

De volgende stap was de sloop van de keukeninrichting. Dankzij de slimme opbouw van Frans Hooykaas, van zo’n 23 jaar geleden, kwamen met wat schroef- en wrikwerk alle planken lekker soepel los. De aannemer, Keeswillem, heeft even verbaasd staan kijken toen hij op maandagochtend 8 maart binnenstapte. De hele keuken was al leeg en hij kon direct aan de slag met het échte sloopwerk, het weghakken van de gemetselde kastenwanden.

Aan het eind van week 1:

  • was het sloopwerk klaar, m.u.v. de bar;
  • was een deel van het leidingwerk (water en elektra) aangepast en
  • een nieuw kozijn geplaatst voor de grotere toiletruimte.

Aan het einde van week 2:

  • waren de oude radiator verwijderd en een nieuwe besteld;
  • was de oude aftimmering onder de ramen doorgetrokken en opnieuw betegeld;
  • was de nieuwe toiletruimte opgebouwd en
  • het stucwerk klaar.

Nu, aan het einde van week 3, staat de voorruimte vol met dozen: 20 nieuwe keukenkasten, 2 nieuwe ovens en een enorme afzuigkap. De eerste keukenkasten zijn trouwens al in opbouw, het tegelwerk is netjes gevoegd en de meterkast is aangepast. Arjan heeft regelmatig contact met Keeswillem. Samen worden puzzeltjes opgelost en knopen doorgehakt en zo gaan de werkzaamheden gestaag verder. En ja, daarbij wordt ook gedacht aan extra ventilatie voor de keuken. Nog voor Pasen zullen alle keukenkasten zijn opgebouwd en liggen de rvs-werkbladen al op hun plek. Het schiet lekker op dus!

Half april is Keeswillem klaar en dan… mogen we zelf weer aan de slag. Schoonmaken, schilderen, kasten inruimen. Er is nog genoeg te doen en daarbij kunnen we nog heel veel hulp gebruiken. Laat het ons weten als je 2e helft april/begin mei tijd hebt om te helpen, via: vereniging@graafflorisstraat.nl. Voor de ‘grand opening’ wachten we nog even de ontwikkelingen omtrent corona af, maar die gaat er een keer komen!

Namens het bestuur,

Nina en Suzy

Met dank aan Jeroen voor het fotoverslag in zwart-wit.

suzyleemans@upcmail.nl'
Laatste berichten van Suzy Leemans (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.