Nieuwe Buren: Katherina & Edmond op 118b

door • 25 juni 2013 • Bewoners

katharinagrippaldiHet contact begon spannend met de mededeling dat Katherina en Edmond vaak ‘s avonds en ‘s nachts werken, dus dat een afspraak in de middag het beste zou uitkomen. Om meteen de op hol slaande fantasieën bij dit gegeven te temmen: beide zijn muzikant.
Bij het aanbellen bleek het toch weer even spannend: geen gehoor. Katherina & Edmond bleken op hun werkplek boven de Bas van der Heijden te zijn dus konden gelukkig naar huis snellen voor het interview. Edmond kwam iets later na een koffie en koekjes detour bij de Bas, helemaal gezellig.

Ze wonen ‘in’ bij Vanessa en Rolf en hebben een fantastisch dakterras naast gezellige buren. Het is ‘aan’ sinds september vorig jaar.

Katherina komt uit Berlijn en is via de popacademie in Enschede bij dezelfde popmuziekschool terecht gekomen als Edmond, waar ze beide lesgaven. Katherina studeert nu aan de Erasmus ‘cultural economics & entrepreneurship‘ waar ze bezig is met haar master thesis. Daarnaast werkt ze als zangdocent bij SKVR, werkt ze af en toe voor Codarts en is ze 1 van de drie “Petticoats” (een jaren 50 coverband). Zodra haar scriptie af is wil ze een album opnemen.

Edmond (met een ‘d’, niet de ‘aan zee’ variant) heeft een band: ‘de Wet’: http://www.dewetmusic.com en een gitaarschool (www.gitaarfactory.nl) boven de Bas van der Heijden. “Edmond is heel goed met kinderen en hij is afgestudeerd aan Codarts met minor Educatie” volgt de enthousiaste aanprijzing van Katharina. De Gitaarfactory gaat vanaf september fulltime van start, dus muzikale kids en volwassenen uit de straat die interesse hebben in gitaarles, check de website!

edmondbravenboerOp de vraag of ze elkaars muziek mooi vinden barst een heuse stijldiscussie los:

E: Katherina heeft een heel andere stijl. Meer pop en wereldmuziek. Ik meer blues/rock. Eigenlijk een beetje tegenovergesteld dus..

K: Ik ben half Italiaans en heb een half jaar in Spanje gewoond. Ik word heel nostalgisch van die muziek en geluiden. Volgens Edmond moet ik m’n toekomstige album laten inspelen met strak ritme en cleane sound ‘zodat ik daar ‘slordig’ overheen kan zingen. Ik weet dat niet zo hoor…

Katherina zingt out of the blue voor wat de verschillen zijn in stijl en het is meteen duidelijk… ze kan heel mooi zingen (luisteren kan via haar website www.katharinagrippaldi.com). Uiteindelijk zijn ze het erover eens dat Raul Midon en Charles Bradley mooie muziek maken die hun allebei ligt.

Katherina en Edmond wonen met plezier in de straat.

E: Ik vind het een soort Kralingen, maar dan dichterbij de stad. Centraler. Er zijn van die mooie bomen die naar elkaar toe groeien.

K: Er zijn altijd gezellige verbouwingsgeluiden!

E: Iedereen die hier woont is open en lacht naar me (NB we hebben even gecheckt of er toevallig iets grappigs aan de hand is met z’n uiterlijk maar dat bleek niet zo te zijn)

K: Het doet me denken aan de combinatie Kurfürstendamm en Kantstraße waar ik ben opgegroeid in Berlijn. De netheid van Kurfürstendamm met
om de hoek de toko’s op de 
Kantstraße .

Ze zijn nog niet in het hoekpandje geweest maar zouden daar graag een keer zang en gitaar workshops geven. Het was een heel gezellige ontmoeting, welkom in de straat! 

Laatste berichten van Femke de Jonge (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.