Nieuwe buren op 26A

door • 23 oktober 2015 • Bewoners

Maria en Augustin zijn de nieuwe, spaanse, buren op 26A. Het vertrek naar Nederland begon ooit als een ‘experience’, met het idee om snel weer terug te gaan naar Spanje, maar Maria en Augustin wonen inmiddels al 6 jaar in Nederland. Ze weten zeker dat ze blijven dus ze hebben zich hebben gewaagd aan het leren van Nederlands. Met Pluk van de Petteflet wordt er een goed basis gelegd!

Het begon allemaal 9 jaar geleden in Pamplona, tijdens het jaarlijkse ‘bull running’. Maria was daar terecht gekomen vanuit Asturias, in het Noorden van Spanje (“waar het net zo nat weer is als hier, haha”) en Augustin vanuit Zaragoza. Tijdens dit mega evenement hebben ze elkaar gevonden (zonder kleerscheuren!) en hebben ze vervolgens 3 jaar heen en weer gereisd om elkaar wekelijks te zien.

Nieuwe buren_Herfst2015

Maria & Augustin op een bruiloft van vrienden

Maria is food researcher en kwam in eerste instantie naar Nederland om bij de Universiteit Utrecht aan de slag te gaan. Nu werkt ze bij Unilever in Vlaardingen, waar ze profielen van eten onderzoekt en scheikundige componenten checkt. Er wordt niet geproefd! Haar specialiteit is ‘foodstuff with healthy effects’.

Augustin werkt bij Mark Lyndon, een papierafval inkoop bedrijf dat alle kartonnen verpakkingen in Europa verzamelt, dat is behoorlijk veel.
Het karton wordt ingezameld er per container naar China verscheept. Daar wordt het gerecycled en weer aan de fabrieken verkocht die producten verpakken en verkopen in Europa. Een continue proces dus. Met sinterklaas en kerst voor de deur zal er weer een piek te zien zijn in de elektronica- meubels, etc. die in deze verpakkingen verkocht worden… het worden drukke maanden!

Ze wonen nu een paar maanden in de straat en houden van de weidse opzet, grote bomen en fijne sfeer. Het appartement betekende een verdubbeling in oppervlakte na hun kleine appartement op de Bergweg. Met het station voor de trein naar Vlaardingen en de Witte de With op loopafstand hebben ze allebei een relaxte woon-werkafstand.

Rotterdam is met zijn kosmopolitische karakter, ze noemen het zelfs ‘Mini London’, een goede plek om met hun internationale vrienden te verkennen. Het maakt het wel lastig om Nederlands te leren, iedereen spreekt zo goed Engels!

Nieuwe buren3_Herfst2015

Schets van Maria

Hun gezamenlijke hobby is reizen en Augustin is degene die alles regelt. Hij vindt het naar eigen zeggen heerlijk om alles tot in de puntjes te regelen en exact te plannen… van uur tot uur zelfs! Zeker hun jaarlijkse grote reizen buiten Europa worden keurig uitgestippeld, maar ook korte tripjes naar Groningen worden helemaal uitgewerkt. Het is Augustin’s grootste hobby en Maria vindt het heerlijk om op vakantie even niet na te hoeven denken.

Als food chemist bij Unilever is Maria veel bezig met eten, maar thuis is Augustin degene die uitgebreid kookt. Vooral de paella en lasagna zijn erg geliefd. Maria schildert en schetst veel, zoals deze mooie van Audrey Hepburn. Daarnaast zijn bezoekjes aan musea erg geliefd: Keith Haring in de Kunsthal is een dikke tip!

Welkom in de straat!

Laatste berichten van Femke de Jonge (alles zien)

Gerelateerde artikelen

Comments are closed.